13 may 2008, 18:22

Оловният войник 

  Poesía » Civil
902 0 23

 

 

Оловният войник

 

Оловният войник

от мойто детство

не е оловен вече!

Всъщност,

и войник не е...

Гладът

откупи смелостта му

с продоволствени купони,

напечатани

на същата хартия,

от която беше

и лодката крилата

на Мечтите му -

сега, предадена

за рециклиране...

Сабята на Честта

ръждяса запокитена

в музея прашен

на Забравата...

А войничето,

отдавна претопено,

намери своя нов

Живот

в пълнителя с патрони!...

Разстрелващи

Надеждата...

© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??