Оловният войник
Оловният войник
от мойто детство
не е оловен вече!
Всъщност,
и войник не е...
Гладът
откупи смелостта му
с продоволствени купони,
напечатани
на същата хартия,
от която беше
и лодката крилата
на Мечтите му -
сега, предадена
за рециклиране...
Сабята на Честта
ръждяса запокитена
в музея прашен
на Забравата...
А войничето,
отдавна претопено,
намери своя нов
Живот
в пълнителя с патрони!...
Разстрелващи
Надеждата...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.