27 ene 2024, 13:26

Омразата 

  Poesía » Filosófica, Otra
79 0 1

Омразата е твърде жилав хап,
който много трудно се преглъща.
В душата се събира като скраб
и изведнъж отново се повръща.

Омразата е често пропаганда,
която политиците избълват,
разделят хората на банди,
които със омраза се изпълват.

Омразата се често основава
на отдавна минали събития.
Въобразява си, че все е права
и търси справедливост за избитите.

Омразата за жалост има памет,
която надживява заразения,
И често тя единствена остава
да векува цели поколения.

Омразата е твърде жилав хап,
но не я изплювайте по всеки
Защо бунището със скраб
да препречва мирните пътеки?

© Таня Гулериа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??