Вдъхновено от немската дума HASSLIEBE
Омразата, любов с обратен знак,
ни хвърля в страшни бездни. И пропадаме.
Зазижда ни в ужасен, лепкав мрак,
гори ни бавно и се радва като страдаме.
А любовта, капризната игра,
на щастие и радост е детето.
Запалва във душите ни искра,
крила ни дава да летим в небето.
ОМРАЗОЛЮБОВТА е с две лица.
Като бог Янус е неуловима.
Оплита тя човешките сърца
във паяжина нежна и незрима.
Каква е тя не знае никой днес –
ту огнен Ад, ту райска синя птица,
тя няма дом – ни номер, ни адрес,
живее често в нечия зеница.
И парва ни кошмарният ù дъх,
смразява ни на лятото сред зноя,
над нашите фантазии е лъх,
отнема ни сигурността, покоя.
Капризна е, кокетка, фея зла,
със златни нокти весело ранява,
забивайки рубинена игла
в душата ни за миг. И отминава.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
Много хубав стих!
Поздрав!