Омръзна ми от тая скучна
"поезия на килограм",
стъкмена и неблагозвучна:
"Пипни ме тук, щипни ме там"
Умря Есенин (знам прекрасно),
а също Пол Верлен, Рембо...
Надявам се, че ви е ясно,
кое е истински добро.
За Бога, братя, не пишете
при всеки напън на талант.
Горката Муза пощадете.
Четете Гьоте, Хайне, Кант.
Че изчервява се Ерато
и мене малко ме е срам.
Духът се противи, когато
чета "щипни ме, мили... там".
П.П. Взаимствано е от песента на Румънеца и Енчев "Пипни ме тук"
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados