14.02.2014 г., 21:26 ч.

Омръзна ми 

  Поезия » Друга
341 0 2

Омръзна ми от тая скучна

"поезия на килограм",

стъкмена и неблагозвучна:

"Пипни ме тук, щипни ме там"

 

Умря Есенин (знам прекрасно),

а също Пол Верлен, Рембо...

Надявам се, че ви е ясно,

кое е истински добро. 

 

За Бога, братя, не пишете

при всеки напън на талант.

Горката Муза пощадете.

Четете Гьоте, Хайне, Кант.

 

Че изчервява се Ерато

и мене малко ме е срам.

Духът се противи, когато

чета "щипни ме, мили... там".



П.П. Взаимствано е от песента  на Румънеца и Енчев  "Пипни ме тук"

 

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??