23 sept 2011, 12:24

Онази... 

  Poesía
897 0 22

                                                               П.Владигеров - "Есенна елегия"

 

... есенна тъга

нахълтала неканено на двора

попила по изсъхналите кестени

възседнала бездумно всеки полъх…

 

… онази нежелана блудница

обгърнала избрулените клони

напираща по устните недишащо

по дланите плътта си да разголя

 

и тази непресъхваща надежда

че след смъртта се ражда в пролет

избродила пътеките за никъде

и в утрото преляла в порив…

 

… онази есенна тъга…

посипала с измамни багри прага

в замряло слънце

в тишина

рисуваше илюзии

по вятъра…

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??