13 jun 2017, 22:22

Оня с протмонето 

  Poesía » Verso libre
372 3 7

Събу цървулите момата,

слезе от каручката на тати,

влезе

в колата на богатия,

влезе и назад не се обърна,

маминка дори за сбогом

не прегърна.

Баща си, изнурен от нивата, дори не дочака

онзи...

СИРОМАХА...

 

Децата сиромашки от прага

със сополивите си кърпички

ѝ махаха...

Не се обърна..

 

Отдаде се на суетата,

предаде се на дявола

с бомбето.

Отдаде се на онзи с

портмонето...

© Христо Манчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??