Събу цървулите момата,
слезе от каручката на тати,
влезе
в колата на богатия,
влезе и назад не се обърна,
маминка дори за сбогом
не прегърна.
Баща си, изнурен от нивата, дори не дочака
онзи...
СИРОМАХА...
Децата сиромашки от прага
със сополивите си кърпички
ѝ махаха...
Не се обърна..
Отдаде се на суетата,
предаде се на дявола
с бомбето.
Отдаде се на онзи с
портмонето...
© Христо Манчев Все права защищены