Светът раним,
във вериги окован,
носи се из дълбини на океан,
в ожесточен двубой срещу мрака се изправя,
а веригaта все по-тежка става...
Светъл лъч светлина,
път пробива си през тъмнината,
но уви, не успя – мракът в съюз е с мъглата.
Зловещ сценарий се явява,
но с избодени очи,
ум замъглен – той неуловим остава,
нечут, не видян...
Опит да изплува,
но повален отново и ранен,
и пак нечут,
сълзите невидени,
слели се с водата...
Навици да плува – забравил,
дали ще изплува – едва ли?!
Над водата, ярко слънце чака го,
небе светло-синьо, чисто,
а той опитва...
пак, и пак, и пак, и пак...
Падението продължава,
вече е все едно ще успее ли?!
Знаейки, че с дружните си сили
той ще го направи,
но отново раздвоен;
той загива, загива...
© Горан Гретски Todos los derechos reservados