Добронамерено и бавно си отпивам
от чашата със Божията кръв
и мъдростта във мене се събужда,
сърцето ми обсебва тиха радост.
Омар Хайям умислено ме гледа,
от своя Рубият във Нишапур
и сякаш казва ми, човеко, не тъжи,
отминалото зад гърба ти, остави го.
Към бъдещето гледай смело,
макар че краят му се мержалей миражно.
Отпий от чашата, защото знай:
„Виното прави сърцето щастливо.”
Константин Корадов
27.10.2018 г.
© Константин Корадов Todos los derechos reservados