28 dic 2017, 18:37

Оправданията на стареца 

  Poesía
310 0 0

Има трафик, мили деца.

Светофарите също са много.

Аз разбирам, че вашата елха

от ноември е още готова.

Рудолф пада си малко сваляч

и жените забавят ни също.

Постоянно подава мигач,

а понякога даже обръща.

То добре, че в България цяла,

пътни знаци никой не спазва.

Всичко там е сега магистрала.

Всъщност, Гугал така ми показва.

Но комините, всички димящи.

Как да вляза в дома ви дечица?

На енергото, сметките страшни

да се греете само на жица...

Много трудно е в тази държава.

Тя във моето детство ме връща.

Подаръците ще ги продавам,

че в ремонт е и моята къща.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??