Има трафик, мили деца.
Светофарите също са много.
Аз разбирам, че вашата елха
от ноември е още готова.
Рудолф пада си малко сваляч
и жените забавят ни също.
Постоянно подава мигач,
а понякога даже обръща.
То добре, че в България цяла,
пътни знаци никой не спазва.
Всичко там е сега магистрала.
Всъщност, Гугал така ми показва.
Но комините, всички димящи.
Как да вляза в дома ви дечица?
На енергото, сметките страшни
да се греете само на жица...
Много трудно е в тази държава.
Тя във моето детство ме връща.
Подаръците ще ги продавам,
че в ремонт е и моята къща.
© Валентин Йорданов All rights reserved.