Любовта е кратка вечност
изпълнена с празни сърца,
тя е едно разделено цяло
и две души в едно тяло.
Любовта е близко минало
и далечно бъдеще,
тя е чувство скрито,
от омраза и завист убито;
тъга в насълзени очи,
болка в ранено сърце,
израз на обич и воля,
преследвана от неволя...
© Никица Христов Todos los derechos reservados