9 ago 2011, 12:20

Ориндж каунти (Варна - преброяване 2011) 

  Poesía » Civil
840 0 3

 

Броим се за пореден път

(и с депутати, и с министри).

С какво ли ще бележим ръст -

със чалга или съвест чиста?!

По визия ли, по заслуги? -

взех кастинга за преброител.

И в екшън с епизоди щури

броих и злите, и добрите.

Сърфирах из богат район

(клониран Ориндж каунти),

с парола-достъп... силикон

и с потребители... мутанти.

Броих бронирани сараи

и грешници с души от плът,

подушвах зад навъсени дувари

                                             морал със ферментирал дъх.

Броих капризи и фасони,

глави с отчаяни съпруги,

видях невúдими милиони

на безработни със прислуги.

А аз със моята „каручка“

я дирих седмици наред -

онази, „бялата къщурка

със две липи отпред“.

Не я намерих! Беше мит -

злочестата ни родна стряха!

Бодлива болка от забравен хит,

но чиста и по детски свята.

Не я намерих! И графата -

за лакомия и за произвол.

Но щемпелът „ръжда в душата“

отнесох към графа „без дом“.

 

Маги

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??