Орисана била съм –
да ми е добре.
Орисницата спи дълбоко,
сънува под това небе
как пеят пролетни потоци.
Как ярко слънцето блести,
набрало сили в люта зима,
а тя, орисницата спи ли, спи
не я вълнува мойта рима.
Да беше сплашила поне
прашасалия, древен рицар
хабера ми да отнесе,
че миналата пролет пак му писах.
Объркала съм – тоз сезон е кух
и рицарят поостарял е.
А може конят му пък да е глух,
но ще го чакам – на магаре...
Обаче – куцо е магарето
и уморено,
обърквало е пътя не веднъж
и приказката е съвременна
без рицари във цъфналата ръж...
© Христина Todos los derechos reservados