Наричаш се Земя и Трън и Стих.
А може би и с други имена.
Но осми март в косите ти трепти -
рождена дата - празник на жена.
На този ден се сещам все за теб,
как стихче подир стихче ти редиш.
От стихове тъчеш красив портрет,
далеч от родната земя дворец градиш -
от красота достойна за любов.
Бездомниците приютяваш там.
За миг щастлив, или за благослов,
сред сътворения от слово храм.
Бъди щастлива - скромна и добра.
И нека Бог над думите ти бди.
Ерато сигурно е твоята сестра.
Тя дарба поетична в теб роди.
Бел. на автора: Стихотворението е посветено на поетесата Елица Ангелова
© Младен Мисана Todos los derechos reservados