Русалски пристъпвам по тайни пътеки,
плаща наметнала - сенки безмерни.
Готви Пилата присъди нелеки.
Кръст да кове в полумрак е наченал...
Мами духа ми по ангелски благо
в своят (моминският) грях да се скрия.
Чух го, уплаших се, ра́чих да бягам
спря ме със крясък палач - икиндия.
Ето, настигат ме зли мироносици
гвоздей приготвили в длан да забият.
Вият на гладно до кучета просяци
стръвно кръвта ми в потира да пият...
Неми са мислите - тежко разпятие
чакат Голгота да рухне в ръцете ми.
Разпната тъна в небесни обятия,
ангели спускат покров над сърцето ми...
Тялото вехне и тъжно е слънцето.
Кръста докрай от орел изкълван е...
Ала в пръстта от сълзата ми - зрънце
душата възкръсва и шепне: Осанна...
22.04.2019 г.
Бадемов Цвят
© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados