23.04.2019 г., 22:46 ч.

Осанна 

  Поезия
440 2 5

Русалски пристъпвам по тайни пътеки,
плаща наметнала - сенки безмерни.
Готви Пилата присъди нелеки.
Кръст да кове в полумрак е наченал...
Мами духа ми по ангелски благо
в своят (моминският) грях да се скрия.
Чух го, уплаших се, ра́чих да бягам
спря ме със крясък палач - икиндия.
Ето, настигат ме зли мироносици
гвоздей приготвили в длан да забият.
Вият на гладно до кучета просяци
стръвно кръвта ми в потира да пият...
Неми са мислите - тежко разпятие
чакат Голгота да рухне в ръцете ми.
Разпната тъна в небесни обятия,
ангели спускат покров над сърцето ми...
Тялото вехне и тъжно е слънцето.
Кръста докрай от орел изкълван е...
Ала в пръстта от сълзата ми - зрънце
душата възкръсва и шепне: Осанна...

 

22.04.2019 г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря най-сърдечно за топлите отзиви! Бъдете благословени с пожелание за светли и весели празници!
  • Великолепен стих! Браво!
  • Разкош!
  • Помним "Осанна",но иде "Разпни Го!"
    По Виа Долороса всяка стъпка е болка...
    Велики дни!Вечна любов,там Голгота
    виши кръст.Там живее майчината мъка...
  • Там където е Душата винаги ще има"Осанна".
Предложения
: ??:??