15 ago 2013, 7:54

Още веднъж за Любовта... 

  Poesía » Filosófica
594 0 7

Още веднъж за Любовта...

 (мисли на един информиран)

 

А виждаш ли, забравил съм, не помня

последен път кога те пожелах,

защото като мелница огромна

живота беше, който изживях!...

 

Оплитаха ме мисли като змии

и съскаха с отровният си глас,

в Душата ми безсмислени стихии

връхлитаха в борбата си за власт.

 

И толкова жени съм пожелавал,

обичах много сладкият им грях,

но не тъгувах дълго при раздяла,

а тръгвах след поредната от тях...

 

Обичах и любовните послания

и стихове написах за това...

О толкова забравени желания-

как мога да ги събера сега!...

 

... Днес зная вече,  че легенда

и Любовта е... А често и погрешен ход.

Красива, но наивна неизменно,

подобно вярата в задгробният живот!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??