4 ago 2011, 14:50

Остани 

  Poesía » De amor
1785 0 13
Не, недей си отива - остани в мойта есен,
остани във очите - малки капчици смях,
остани като стих от любимата песен,
остани като нежност, остани като грях.

Остани като вятър във нощта ми самотна,
като топла прегръдка - от красиво море,
като нежна мелодия във тетрадката нотна,
нарисувала с устни - мойто синьо небе.

Остани като птица, пяла само в съня ми,
остани като шепот от ранени цветя,
като нежна минута - в миг превзела деня ми,
като дъх на кокиче - пило топла роса.

Остани като лебед - плаващ тихо във мрака,
скрит в златистия образ - на пленена луна,
като дъжд, плачещ вечер по гърба на шубрака, 
като ехо от чувства - скрити в твоя сълза.

Не, недей си отива - искам само минута!
Искам пак да се слея с твойта нежна душа,
да се сгуша в ума ти - като мисъл нечута
и да тръгнем отново... две деца във нощта...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??