25 jul 2009, 23:24

Остарял спомен 

  Poesía » Filosófica
447 0 1

                                     ОСТАРЯЛ СПОМЕН

                                                                 На Лили

Когато от умора загубим сили

и ни скове на самотата студът,

когато съдбата към нас загрубее

и продължи безразличен светът,

дано можем поне да си спомним

едно от многото забравени неща -

тъжната песен на някоя обич,

вик последен или протегната ръка.

 

Аз помня едно момиче в квартала,

с весела усмивка, но в очите с тъга.

От него се научих да разпознавам

истината за човешката доброта -

по кървящите ръце на хората

и по кървящите им сърца.

                                                                        Wali./Виолета Томова/

 

П.П. Беше много отдавна - като завърших гимназия и трябваше нещо да работя. Постъпих в предприятието, където ходехме на практика. Там се изработваха дребни артикули за ежедневието. Аз и едно момиче, което се казваше Лиляна Георгиева правехме катинари. Когато те не отговаряха на изискванията, не заплащахме брака, но трябваше да разглобим катинара, за да спасим частите, а това много наранява ръцете, защото се работи с чук. Забелязах, че въпреки ежедневния ми брак, купчината в моето чекмедже вместо да расте -    намалява. Заинтересувах се. Оказа се, че Лили, тайно от мен, е разглобявала и моите катинари, разкървавявала е своите ръце, за да спасява моите, идвала е преди шест часа сутрин, за да не разбера и да се притесня. Но аз научих и никога не го забравих. После пътищата ни се разделиха и до ден днешен не сме се виждали.

                                                                         Wali/Виолета Томова/

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Вили... пътищата на сърцата и пътищата на миговете, спиращи дъха се преплитат в нашите безсъници, а безсъниците никога не ни оставят самотни.
    ...прегърни с две очи светлината, дето струи от страната на мислите,
    после първом прости И сълзата-ще боли... от минутите бистри.
    Извърви младостта и таланта в първите глътки на днешните,
    странни и ярки узрели достъпности-Мъдростта е Урокът на грешните...

    Прегръщам те, Вили! С обич-Светлана!
Propuestas
: ??:??