26 nov 2009, 0:47

Оставям чувство за липса 

  Poesía
1060 0 19

  

Красиво си тръгвам –

като актриса, скрила сълзите си.

Не се обръщам.

Нов път пред мен се простира –

няма завои за връщане.

 

Красиво си тръгвам –

изкуство е. Един миг е само.

Не ме примамвай.

Няма обратен път между нас,

не че пред нас е пусто.

 

Красиво си тръгвам –

желание е. Помниш ли

как разпознавахме стъпките си.

Събери остатъка от сълзите

и тихия шепот на косите ми.

 

Красиво си тръгвам –

умение е. Без гордост.

Когато любов диша тялото ми,

под лекия трепет на вятъра,

оставям чувство за липса.

 

1987 г., Бургас

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??