От Айлин за Айлин
Ти, която се роди във зимна нощ,
ти, която почна да се бориш оттогава.
Ти, която с цялата си детска мощ
победи смъртта и днес си здрава!
Ти, която от малка мечтаеш,
ти, която не даваш на злото награда.
Ти, която много неща знаеш
и искаш да има справедливост и в Ада.
Ти, която много остро говориш,
ти, която и много обичаш.
Ти, която си готова да спориш,
ти, която във вярност се вричаш!
Моля те, остани си такава,
пиша ти сега, на двайсет и пет.
И на осемдесет вече не толкова здрава
искам да си спомняш за мене с респект.
И да не забравиш най-важното нещо
сбъдни своята най-голяма мечта!
Ти виждаш в студенината горещото,
а мракът озаряваш със светлина.
27.12. 2022 г.
гр. Велинград
© Айлин Мустафа Еврен Todos los derechos reservados