27.12.2022 г., 19:14 ч.

От Айлин за Айлин 

  Поезия » Философска, Гражданска, Оди и поеми
349 3 0

От Айлин за Айлин

 

Ти, която се роди във зимна нощ,

ти, която почна да се бориш оттогава.

Ти, която с цялата си детска мощ

победи смъртта и днес си здрава!

 

Ти, която от малка мечтаеш,

ти, която не даваш на злото награда.

Ти, която много неща знаеш

и искаш да има справедливост и в Ада.

 

Ти, която много остро говориш,

ти, която и много обичаш.

Ти, която си готова да спориш,

ти, която във вярност се вричаш!

 

Моля те, остани си такава,

пиша ти сега, на двайсет и пет.

И на осемдесет вече не толкова здрава

искам да си спомняш за мене с респект.

 

И да не забравиш най-важното нещо

сбъдни своята най-голяма мечта!

Ти виждаш в студенината горещото,

а мракът озаряваш със светлина.

 

27.12. 2022 г.

гр. Велинград

 

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??