9 feb 2008, 22:15

От атоми храм 

  Poesía » De amor
481 0 1

От атоми храм

Донесе слънце – нов живот,

залепи на небето звездите.

А после с гръмоотвод

раздра на бурите дните.

 

Разделен остана водорода,

който да се свърже не успя

ни с азота, ни дори с кислорода

и накрая уморено той заспа.

 

Ти се смееш – значи аз съм щастлив.

Ти ме гледаш. Усмихвам се и аз.

И водородът във теб, полусънлив,

уби ме в космически час.

 

И атоми въртяха се в средище,

и лъчи те огряваха, знам,

за да бъда твое убежище,

за да бъда навярно и храм.

© Християн Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??