4 jul 2017, 9:13

От циганката поздрав му прати 

  Poesía
1306 12 20

 

От циганката поздрав му прати.

Онази, що отгледа му децата.

Кажи му, че отдавна му простих

и с трите ни дечица съм богата.

 

Дали съм се страхувала? Че как!

Умирах всеки ден от немотия,

но честно съм работила до мрак.

От гордост не приех и милостиня.

 

Не просих, не крадях! Но оцелях!

Децата ми пораснаха без татко...

Било какво било! Простих му грях,

за който се убива неприятел.

 

Кажи му, че децата са добре.

И тримата са силни и красиви.

А Господ ако днес ме прибере,

ще знам, че ги оставям тук щастливи.

 

Айше ожених. Внуци ми роди.

Разсмиват ме, когато са на гости.

Не е сега каквото бе преди.

Ликувам чак до старите си кости.

 

Хасан изучих. Стана адвокат.

В гимназия, Алито е учител.

С добро за тях говори този град,

макар че моят бил ортак с бандити.

 

От циганката поздрав му прати!

Дано заплаче горестно в затвора

и нека сам на себе си прости.

Децата му, без него, днес са хора.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??