2 jun 2019, 8:46

От другата страна 

  Poesía » Filosófica
495 0 1

От другата страна

 

Когато си от другата страна

и гледаш корените на тревата

далеч от хорска глъч и суета

си правиш равносметка на делата.

 

Живота си дали си изживял

тъй, както Господ дал е правилата?

Дали си нещо хубаво създал

или си бил пионка във играта?

 

Ще има ли пътека да стои

след дните отредени на земята,

или ще има бурен и бодли,

прикриващи от живите следата

 

оставена от теб преди смъртта

да вземе своя данък от живота?

Преди да ти отнеме любовта,

и с нея тя да ти свали хомота

 

от ежедневни грижи! О, съдба,

жестока, справедлива, неизбежна!

Животът е на горната земя,

а тук е вечност тъмна и безбрежна!

 

01.06.2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Живота си дали си изживял
    тъй, както Господ дал е правилата?
    Дали си нещо хубаво създал
    или си бил пионка във играта?
Propuestas
: ??:??