26 nov 2014, 22:12

От любов 

  Poesía » De amor
409 1 2

Във случването на нещата,

във стар рефрен и смисъл нов

на някаква любима дата

аз търся сянка от любов.

 

И ослепял от недоверие,

на сто компромиса готов,

във лъскавото лицемерие

изпитвам болка от любов.

 

Понесъл земните си грижи,

надявам се на благослов.

Един копнеж напред ме движи -

усещам жажда за любов.

 

Така, откакто свят светува,

(ту Рай красив, ту Ад суров)

човекът в него съществува,

роден от чудото любов.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??