17 jun 2011, 19:57

От мисли роден 

  Poesía » De amor
813 0 7

 

===========

 

   Дойде при мен! Нима мираж е

   или от мойте мисли се роди?

   Дали очите ми не се напрàшиха

   или ги заслепиха твоите лъчи...

 

   Над мен сияеш в кратки мигове,

   в които аз намирам вечността.

   И като чаша си, с винò пелиново -

   пия те, а съм с пресъхнала уста...

 

   Само с думи днес ще те докосна!

   Трудно стъпвам в снежната пъртина.

   Мълчат без теб ръцете! И какво са -

   изсъхнало дърво... за огън на камината...

 

============

 

 

 

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??