От небето като силиконови снежинки
сипят се немирни, ефирни, блестящи,
танцуващи със вятъра... блондинки...
А аз посрещам ги дори... без гащи...
Тази зима много ми хареса!
По-прекрасна е от тези в младостта ми!
Някакси изчезна в мене стреса -
издухан надалеч от снежинковите дами...
Езиче съм изплезил по момчешки
(по-точно казано - дори си го настъпих)
Горещо ми е, а пък съм без дрешки,
дори в усмивка сякаш се озъбих.
А те валят, валят, валят отгоре,
и всяка е различна и неповторима.
Та рекох си: "Какво кокориш се бе, Жоре?
Все едно е първата ти зима...
Наместо Снежко да си правиш
със нос червен и ледени уши,
що не вземеш три блондинки да си хванеш?
Я бързо действай и недей ми спи..."
След тоз' съвет от мен, към мен,
отърсих се от леденото вцепенение.
Огледах се, но нов проблем -
Кои да избера, изпаднал в изумление?
Та всяка идваща от предните бе по-красива,
а те стотици, и стотици, и стотици...
Небето пък не дава знак да спира
да сипе своите снежинки, русокоси хубавици...
Започнах обиколка, но обърках курса,
побъркваше ме този благодат -
Представи си да избираш миските от повече конкурса
от всичките... проведени на този свят...
А те ме гледаха невинно-синеоки
и всяка казваше без глас:
"Вземи ме и ще ти покажа всичките посоки
към рая мъжки с женската си страст..."
Но аз отчаян, клет, не спирах,
сред преспите от плът разкошна.
Избирах ли, избирах ли, избирах,
и пак се чудех от коя да почна...
Накрая седнах на земята изцеден
и честно казано... заспах...
Когато се събудих, нямаше до мен,
дори една единствена от тях...
Огледах се, очите си разтрих,
та аз бях в стаята си, под дебелото одеяло...
Дали не бях сънувал стих
написан само че от мойто тяло?
Погледнах пак, а пък отвън
снегът бе навалял, но гледката събуди в мен въпроси -
Дали наистина бе всичко само сън,
че цял бе той в следички от крачета боси...
Прозореца отворих замечтано
и в този миг при мен влезна снежинка,
докосна се до устните ми само
и се превърна... във перфектната блондинка...
Едва когато с нея аз се слях,
усетих се, че съм голям кретен -
Не аз избирал съм една от тях,
а те... избирали са мен...
20.11.2018.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados