5 jun 2024, 12:21

От толкоз умиране, заобичах живота! 

  Poesía » Filosófica
86 1 1

Дълго помня. Всички животи.

Аз се водя праисторически.

Мойта кръв боядисва Голготите

на дузина герои лирически.

Всеки път по глупашки умирах

в недолюбени чужди заблуди,

но уви, тленно - тялото не изстива,

щом отглеждаш в душата си чудо.

И до днес още нося товара

с мъдростта на мойте ковчези.

Бог е видим единствено с вяра, 

аз се молех да имам амнезия... 

Ала тук в хоризонта прозрачен 

със очи нарисувах миражи. 

Любовта ми неистово плачеше, 

че за никой не ще се покаже... 

Дълго помня. Често с прискърбие. 

Бил съм грешник, но срещнах доброто. 

Не ме пазѝ в мастилото за безсмъртие! 

От толкоз умиране заобичах живота... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

04.06.2024

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Не ме пазѝ в мастилото за безсмъртие!
    От толкоз умиране заобичах живота"...

    Последните два реда казват всичко!
    Чудесно е, Дани!
Propuestas
: ??:??