4 oct 2017, 18:40

Отбих се в душата ти 

  Poesía
4567 40 78

Ще разгърна душата ти свита
като стар недописан роман.
По корицата вехта, протрита,
длан прокарвам в праха насъбран.

 

Колко удара тежки поел си
в задкулисни игри? Хвърлен зар.
До десета глава стигнах, ето –
ту на трон си, ту дрипав клошар.

 

Единайсет, дванадесет… трийсет…
Чувам марш и фанфари кънтят.
После няколко страници липсват.
Без душа ли живя? Като в Ад?

 

Бели листове в края притихват,
четивото оставям за друг.
Взех перо, капка тъмно мастило;
с подпис драсвам: „Аз четох дотук!“

© Мая Нарлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??