16 oct 2020, 9:00

Отхвърлена 

  Poesía » Civil
235 0 0

Отхвърлена
 

Не търсете враговете си сред чужди. 
Мислиш - близките са моето имане.
Близките убиват с люти думи.
Понякога са скрити във мълчание.

 

И, чакаш, дано да проговори
на истината сладостта в езика. 
Истината всеки я облича - в изгода, 
илюзия, и разнасят подло мита.

 

А, езика меден можел да отвори -
портите на раздора от страните,
които носиш близо до сърцето си, 
а те ковът гвоздеи в беззащитното!

 

Всеки иска къс, да те налапа,
после със съвети, да забие шиша.
Близките са кармата, която
цял живот не можеш да опишеш!

 

И когато само прах останеш,
ще ти сложат букет от рози.
Тях навярно от себе си ги хранил-
не си ли жертва отричат те. И толкоз! 

 

Не разбрана е човешката природа.
Всеки иска на готово да  изсмучи.
Излезеш ли от тяхната изгода,
на близките си враг. Жестоко куче!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??