4 sept 2018, 13:31

Отиде си (в памет на майка ми) 

  Poesía » Otra
524 1 0

 

Отиде си. Не ни пожáли.

За спомен болка ни остави.

Горят очите. Вместо свéщи.

Над гроба- с капчици горещи.

 

Отиде си. Не каза сбогом.

Душите ни подпали с огън.

Замръкват дните във вулкани,

осъмват нóщите с камбани.

 

Горчив е хлябът. Житото кървú.

Усмивката ти – кой ще съживи?!

Задавят буците от твойта песен –

последен дар пред пътя вечен.

 

Оттатък си. Но обичта ни слива.

И във сърцата ни си жива.

За теб се молим! Най-добрата!

Майчице наша, свидна, свята!

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??