17 ene 2008, 21:36

Откривай се 

  Poesía » Otra
840 0 16


                                      
                                          

                                      - на  забравените  приятелства  -

 

Откривай се - отново - до  самата  смърт
в  това,
което същото  не Е...
Все нявга, някой ще  докосне
някое сърце -
със  своето...
Като  за  първи  и  последен път...

Откривай се -
дори във  този  свят,
с открития и  многости  обръгнал...
Онзи, който стори  ти  добро -

по  благодат,

няма да поиска нищо...
просто - 
ще си  тръгне...

Него няма 
да  преследват
фотографи  със  светкавици...

Едва ли някой друг -
за  доблестта му ще  узнае?

И  паметта ти  сънена
тъй дълго ще  нехае.
Но  в миг  на  съд
за него 
ти  ще  вдигнеш

своята  наздравица...

Ти просто...
ще си  спомниш,
ще
заплачеш...

Както  орел вторачен -
сграбчил беззащитна плячка...
след Невъзможно изсвистяване на  гуми - и
жесток завой...

и...
ето  го -

на  жив  каданс -
самият  той -
изтръгва  те -
 
преди 

човешката суетност 

да те  смачка...

 

© Кирил Бачев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??