9 jul 2015, 20:34

Откровения след дъжд 

  Poesía
684 0 4

След проливния дъжд се завръщам. И ето ме –

съчинена от множество ручеи.

Без звездичков нюанс, но с едно бяло цвете

и с истории мои си, случени.

 

До ръба на дъгата летях и се спускам

като котва в морето прастаро.

Не защото избягах от своите чувства,

а защото пристъпих в тях с вяра.

 

Не прибягвай към лесни тирета до мене.

Потърси ме сред трудните щрихи,

при които „Прости” се прегръща с „Простено”,

без които морето не стихва.

 

Нощем все го сънувам, а в утрото помня

всички отливи тъжно разляти.

Но се сгушвам в стиха като страдал бездомник,

приютен във дома на приятел...

 

И прекъсва писмото до теб напечатано...

И пропускам експресните влакове...

Нови точици сплитат ръце във душата ми.

 

Попълни ги, когато си плакал.

Радостина Драгоева

© Радостина Драгоева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??