8 mar 2017, 15:57

Откровено 

  Poesía » De amor
354 1 4

Не си, не си на Менелай  Елена.

За тебе няма да кръстосват меч

и няма да е Троя обсадена,

нито Ахил ще мре във страшна сеч.

 

И ябълката райска на Адама

не си подала ти,смутена от змията.

Не си Лилит, не си придворна дама

на крал Луи в версайските палати.

 

Със Клеопатра нямаш нищо общо.

Не си Касандра, нито си Венера.

С усмивката на Мона Лиза пък изобщо 

не мога прилика случайна да намеря.

 

Не си сестра на Лора и на Мина.

И нямаш гордостта на Беатриче.

Поетът може би ще те подмине....

обаче аз докрай  ще те обичам.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??