Не си, не си на Менелай Елена.
За тебе няма да кръстосват меч
и няма да е Троя обсадена,
нито Ахил ще мре във страшна сеч.
И ябълката райска на Адама
не си подала ти,смутена от змията.
Не си Лилит, не си придворна дама
на крал Луи в версайските палати.
Със Клеопатра нямаш нищо общо.
Не си Касандра, нито си Венера.
С усмивката на Мона Лиза пък изобщо
не мога прилика случайна да намеря.
Не си сестра на Лора и на Мина.
И нямаш гордостта на Беатриче.
Поетът може би ще те подмине....
обаче аз докрай ще те обичам.
© Нина Чилиянска Всички права запазени