Ето ни отново
сами в този свят
и започваме всичко наново
за пореден път.
Ето, грешките отново се повтарят
и от тях поука не си взимаме,
а пред нас нови врати се отварят,
но в тях не искаме да влизаме.
Страхът от нещо непознато
и от грешки с непознати последствия
ни подтиква към вече познатото
и отново всичко се повтаря.
Но, може би, ако си позволим
поне веднъж да се впуснем в нещо ново,
ще успеем омагьосания кръг да развалим
и да не се налага да започваме всичко отново и отново.
© Грета Тодорова Todos los derechos reservados