9 jul 2014, 21:48

Отвъд думите 

  Poesía
532 0 2

Не мога да изкашлям остри думи,
заседнали накриво като кост.
Пътеката се срути помежду ни -
един от нас ще трябва да е мост.
Един от нас ще трябва да е бента,
когато кипне лудата вода,
ще трябва да е стълба към небето,
когато натежи до смърт света.
Ще трябва да е шепа жива пръст -
за житен стрък, или за мъртва яма...
Един от нас ще трябва да е кръст.
А за възкръсване са нужни двама.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??