2 feb 2018, 17:47

Полюси 

  Poesía » Filosófica
329 1 1

Когато се отчае птицата,

прелитаща от град на град!

Когато отслабнат крилете ѝ

и не намира своя свят?

   Как ли се чувства?

 

Когато дървото почувства секира

и пада тежко наранено,

когато животът у него умира

и напуска останките тленни,

   как ли се чувства?

 

Когато човек преживее раздяла,

когато човешко сърце заболи,

ако между двама е зимната хала

и сняг непрестанно вали —

   Знам — той тежко се чувства!

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??