30 may 2020, 23:03

Предимства 

  Poesía » De amor
1045 1 3

 

Добре, че имам маски под ръка,

та - вътре в себе си Печалника да свия

и - като клоун тъжен в луднала тълпа

лицето си от всички да прикрия!

 

Добре, че мога - своите сълзи 

да дестилирам в прясно, свежо Слово,

та като птица луда между горските брези

да осъзная, че съм жив отново!

 

Добре, че може - споменът за Тебе

да го надраскам нейде скришом на хартия ,

та даже да се сетиш, че съм ти потребен-

лицето си пред тебе да разкрия ! 

 

Добре, че има как - и в тъмна нощ,

ако самотен някога се сетя - 

отново Твоят Дух да дойде гост -

ще Му се кланям и ще Го приветствам!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хубаво и откровено.
  • Чудя се защо тази хубава поезия остава незабелязана. Тя заслужава внимание! Поне моето!
    Обещавам днес да се поразходя из алеите на твоите стихове.
  • Хубаво!
Propuestas
: ??:??