30 jun 2024, 10:35  

Проповед 

  Poesía
143 2 2

Каляската синя - трещи с гръм небесен,

искри по паважа отгоре летят,

отекват в ума ти - а теб ти се струва,

че заповед чуваш от горния свят!

 

Че - капките дъжд - шепнат с Морзови шифри

послания свише - да бъдеме Хора,

а не разни твари , оваляни в цифри!

Да бъдем Човеци , а не племе горско !

 

Защото - във дивия свят се ловуват,

дерат и убиват , залагат капани !

Единствено Той може- / ако си струва/ - 

така да направи , че мир да настане!

 

Защото - когато Един е във криза -

единствено Друг е на помощ Човеку -

да Го утеши и прегърне вовеки !

Дори и да ходи по кърпена риза !!!

 

Защото - откакто Животът  е тука -

на Белия Свят - съществува Войната !

Единствен Човек може / ако му пука/ - 

да възцари Мир навред по Земята !!!

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Подкрепям посланието ти, но мир никога не е имало и никога няма да има. Човеците сме алчни.
  • Прав си, но малко хора чуват зова ти...
Propuestas
: ??:??