28 may 2017, 20:15

Падаща стена 

  Poesía
246 1 1

Чувал ли си шум от падаща стена,

виждал ли си, как се сгромолясва,
масив грижливо, ден след, ден граден
със собствените пот и нерви?

 

Стряскал ли си се насън,
скачал ли си да я проверяваш,
наблюдавал ли си скъсаните железа,
разпадащият се бетон, от лична тежест?

 

Причувал ли си грохотен падеж
при всяко леко трополене,
застивал ли си в ужас от болеж,
от чакане и неизвестност?

 

Гледаш, паднала стената,
сърцето ти се сви, преполовено,
свлечена, лежи безмълвно във краката,
спъвайки те с купища отломки.

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много ми допада поезия, изпълнена с въпроси. И аз често правя такава. Хареса ми, поздрав!
Propuestas
: ??:??