НА всички, които обичат
НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ
Невежество, заблуди и лъжи
витаят в делника на стар народ,
но той избира да тъжи -
при все че сменя своя вот.
Не иска вече днешния си ден
със собствените сили да гради,
да знае, че в живот по-уреден
съдбата ще го пощади!
И става труден за разбиране,
макар и много търпелив,
а шоуто му няма спиране -
на цената да остане жив...
* * *
Но след тежката световна криза -
с тази отегчаваща тъга -
даже с Европейска виза -
как ще се изправим на крака?...
© Айдън Софуев Todos los derechos reservados