9 сент. 2016 г., 20:13

Падение 

  Поэзия » Гражданская
376 1 0

 

           НА всички, които обичат 

           НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ 

 

Невежество, заблуди и лъжи 

витаят в делника на стар народ, 

но той избира да тъжи -

при все че сменя своя вот.

 

Не иска вече днешния си ден 

със собствените сили да гради,

да знае, че в живот по-уреден 

съдбата ще го пощади!

 

И става труден за разбиране, 

макар и много търпелив, 

а шоуто му няма спиране -

на цената да остане жив... 

                 

                    *  *  *

 

Но след тежката световна криза -

с тази отегчаваща тъга -

даже с Европейска виза -

как ще се изправим на крака?...

 

 

© Айдън Софуев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??