Две мънички деца,
две усмихнати слънца,
на пясък, с лица грейнали,
с кофички играехме седнали.
Уморени, след нашата игра,
тръгвахме си хванати за ръка.
Като лястовичка с бързи крила,
подгонена от вятъра и есента,
детството отлетя незнайно къде
пред децата хванати за ръце!
Останаха, след нашите игри,
две кофички на пясъка сами!
На училище, разходка и кафе
ходехме хванати за ръце.
Усмихваше се зад нас глупостта,
змийски език показваше завистта.
След последният звън остана сам и един
в класната стая любимия чин.
Жаравата в нашите сърца
в буен огън разгори любовта.
Пред олтара и Бог да кажем,,Да"
застанахме хванати за ръка.
Съпровождаше ни по пътя навън
над нас камбанният звън.
Не ни остави дълго сами
щастието, идилията развали,
в дома ни повлече крак
и дойде принцеса, след нея юнак.
Гледахме след нашите деца
щастливи, хванати за ръка.
Неусетно от нас отиде си младостта.
Промъкна се нежелана, прегърбена старостта.
Знаем, след нея ще дойде Тя
и един от нас ще отведе за ръка,
но и в отвъдното не ще бъдем по сами,
пак ще бъдат заедно нашите души!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados