29 ago 2014, 21:01  

Парад 

  Poesía » Civil
652 0 0

  Парад на продадени души

 

Парад на продадени души.

Смирено крачиш с тях и ти.

Сменил доспехите със дрехи,

а копията остри, със  утехи.

 

До теб мъжаги маршируват,

вратове изпънали, не чуват,

виковете гладни на тълпата,

чакаща заслужена разплата.

 

Дами, пременени и засмени,

за снимка сякаш подредени,

усмивки фалшиви раздават,

двуличие със чар развяват.

 

Заслепени от своето величие,

умело криещо безразличие,

вървят един до друг строени,

не знаят, че очакват ги промени.

 

Фарсът параден приключи. Край!

Идете си във къщи, господа!

Нямате вече пазарна цена!

За продан остана ви само страха...

 

Радостина Ангелова-Тина

29/08/2014

© Радостина Дианжело Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??