9 sept 2005, 20:20

Парижки нощи 

  Poesía
1514 0 4

 

                                 "Love is for every people..."

                                                      "Парижки нощи"

 

Една любима песен от нощта,
когато във прегръдките си топли
ти нежност и любов ми обеща
с въздишките и страстните си вопли.
И тази песен ти ми подари,
тогава, преди толкова сезони,
с гореща обич ти ме приюти,
като изгубил пътя си бездомник.
А беше зима, но във твоя дом
парижки нощи сякаш се редяха
със пламъка на нежния неон
от френските среднощни булеварди.
Ний слушахме, потъвахме в страстта
и вплитахме ръце да не замръзнем,
"Парижки нощи" - химн на любовта
с вълнуващи акорди ни обвърза.
И eто днес,  след толкоз много дни,
след толкова сезони и години
"Парижки нощи" мигом връхлетя
на мислите ми  скритите дълбини.
И щом дочух я аз се върнах в миг
във здрача син на нашта вечер първа,
очакваща да зърна твоя лик,
но гръб на спомена си ти обърнал.
А може би щом чуеш песента
ще си припомниш първата ни среща -
бутилка "Узо", бледа светлина,
"Парижки нощи", две тела горещи...

© Дорика Цачева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??